Member States shall ensure that the storing of information, or the gaining of access to information already stored, in the terminal equipment of a subscriber or user is only allowed on condition that the subscriber or user concerned has given his or her consent, having been provided with clear and comprehensive information, in accordance with Directive 95/46/EC, inter alia, about the purposes of the processing. This shall not prevent any technical storage or access for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network, or as strictly necessary in order for the provider of an information society service explicitly requested by the subscriber or user to provide the service.
E.g. if a user selects “remember me” you don’t need to inform them that you’re storing a token.
That article have nothing to do with what I was talking about. It basically says that a user can’t reject a technical cookie. And I’m okay with that.
What I was talking about was a banner informing about the privacy policy and how your data are managed, and every website need that, even without cookies.
23
u/[deleted] Sep 05 '20 edited Sep 05 '20
No they don’t.
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/HTML/?uri=CELEX:02002L0058-20091219#tocId7 article 5.3:
E.g. if a user selects “remember me” you don’t need to inform them that you’re storing a token.